Roeland Ruijsch

Writing great songs for great people

Showreel

Meer

Luister meer op Spotify

Muziek­productie

Wil je je eigen liedje of track professioneel geproduceerd hebben, zonder daarbij een hypotheek te hoeven af te sluiten, ben je hier aan het goede adres. Onder Muziekproductie vallen een aantal aspecten die perfect vertaald kunnen worden naar de twee studios die Roeland tot zijn beschikking heeft. Door de achtergrond en ervaring als songwriter en gitarist is het mogelijk om snel en efficiënt tot een hoogwaardig muzikaal resultaat met een artistieke visie te komen, zonder dat het ten koste gaat van het oorspronkelijke idee. Daarbij staat communicatie van muzikale of conceptuele ideeën en het coachen van interpretatie, expressie en authenticiteit altijd op de eerste plaats. Het is mogelijk om zowel met vooraf opgenomen tracks of liedjes te komen of een liedje cq. track “van de grond” af op te bouwen. Mocht U interesse hebben neem vooral contact op via deze pagina of bel gewoon even.
Voorbeelden van muziekproducties van artiesten:

Workshops

One Song an Hour.

Veel kinderen zijn in de tijd dat ze op de middelbare school zitten, gedreven bezig met muziek. Iedereen heeft daarin een eigen smaak en wil dit ook graag laten horen aan de rest van de wereld. Muziek is niet weg te denken uit onze omgeving. Maar hoe doe je dat nou? dat leuke liedje schrijven? In deze muziek workshop van een uur zullen de leerlingen van een middelbare school klas met behulp van een songcoach binnen een uur een "Pop" liedje leren schrijven. Volgens een simpele structuur waarin de alle belangrijke aspecten van het liedjesschrijven worden uitgelegd, krijgen de leerlingen eenvoudige handvaten aangereikt om tot een goed resultaat te komen. Via zelf uitgekozen thematiek, zal door middel van muzikale begleiding op gitaar, de melodie en structuur van een liedje, alsmede de de vorm van de afzonderlijke onderdelen behandeld worden. Denk daarbij het gebruik van verschillende rijmsoorten, ritmische variaties op de melodie, het gebruik van effectieve herhalingen, de Hook, de Yells etc. De bedoeling is dat de leerlingen binnen een bepaalde tijd zich creatief moeten inzetten om al deze facetten zo goed mogelijk te benutten. Uiteindelijk kan het liedje in een simpele versie worden opgenomen op de mee gebrachte apperatuur.

Benodigdheden:

  • Leslokaal met een "Whiteboard", beamer en een simpele muziek installatie.

Workshop "Film Foley"

Iedereen kent het fenomeen 'Film kijken zonder geluid" Dan is deze film of TV serie lang niet zo spannend of emotioneel geladen als je dezelfde film in de bioscoop kijkt met goed geluid. Geluid heeft een hele belangrijke meerwaarde aan het beleven van een film. In deze workshop gaan we zelf geluid maken bij een korte Animatie film. We gebruiken daarvoor alle voorwerpen die in een klaslokaal aanwezig zijn, zodat we moeten improviseren om tijdens het afspelen van de film de bijbehorende geluiden tegelijkertijd met het beeld te krijgen. Dit noemt men 'Foley". Het wordt dan een compositie van geluiden die door leerlingen worden gemaakt, die ter plekke door middel van een opname onder beeld worden gezet. Denk aan : voetstappen, klappen, schuiven met stoelen, vocalen, geritsel met plastic bekertjes, kortom alles is bruikbaar om tot een dynamisch resultaat te komen. Het filmpje met geluid kan dan op een Youtube kanaal worden gedeeld.

Benodigdheden:

  • Leslokaal met een "Whiteboard", beamer en een simpele muziek installatie.

Workshop "Lip Sync"

We kennen allemaal de Amerikaanse of Engelstalige film en TV series die vertaald zijn in het Nederlands. Hoe gaat dat in zijn werk? In deze workshop gaan we een korte Engelstalige animatiefilm voorzien van een correct passende Nederlandstalige tekst. De uitdaging zit in het gegeven dat zowel de timing van het originele beeld met de Nederlandse zinsbouw als de juiste vertaling moet kloppen in het uiteindelijke resultaat. Als de juiste tekst en vertaling is gevonden, zal het "live" worden ingesproken en opgenomen bij het filmpje en kan het op Youtube worden gedeeld.

Benodigdheden:

  • Leslokaal met een "Whiteboard", beamer en een simpele muziek installatie.

Over

Van jongs af aan, wist Roeland Ruijsch dat de enige manier om van zijn leven te genieten door middel van het maken van muziek was. Na het Conservatorium van Maastricht en Muziek-technologie in Hilversum, heeft hij er hard aan gewerkt om dit leven concreet te maken. De afgelopen 20 jaar heeft hij met meerdere artiesten, media en reclame bedrijven uit binnen en buitenland succesvol samengewerkt. Behorende bij de laatste 10 finalisten in de Buma/Stemra songwriting wedstrijd in 2009, werd hij geinspireerd om de songwriting workshop van de getalenteerde Ralph Murphy en Pat Pattison te volgen in Los Angeles. Veel van zijn tracks en liedjes zijn gebruikt in advertenties wereldwijd en Amerikaanse TV shows zoals: E!, CBS, MTV, HBO and shows like “Pretty Little Liars”,“Keeping Up With The Kardashians”, “Disney”, "The Real L Word”and “Intelligence”. Naast songwriting en produceren is Roeland Ruijsch al 30 jaar professioneel gitarist.

Contact

Contactformulier

Uw e-mail is verzonden.

Contactgegevens

Deemselstraat 6
6041KR Roermond, Nederland
+316-55333169